top of page

 

  •  Oct 12, 2022

  GRIPMULIGHETEN  

 Karin Ingvaldsen 

  • 2 min read

                                                                                                                                   

                 

 

 

#GRIPMULIGHETEN som et alternativ til #QUIETQUITTING

 

Den siste tiden har fenomenet #QUIETQUITTING fått en del oppmerksomhet her i landet. Her er 2 ulike innfallsvinkler:

https://www.nrk.no/innlandet/_quiet-quitting_-tar-av-pa-sosiale-medium_-marte-enberg-dahl-meiner-fleire-unge-bor-prova-trenden-1.16087894

https://www.tv2.no/mening_og_analyse/tre-grunner-til-at-norske-ansatte-ikke-bor-vaere-quiet-quitters/15165520/

 

Uten å ville verken moralisere eller minimere har jeg gjort meg noen tanker fra et alternativt perspektiv og lanserer med dette min egen personlige lille hashtag: #GRIPMULIGHETEN.

 

Jeg har alltid vært en «potet» i min jobbutførelse og har alltid tenkt at det er mye gøyere å tenke at «dette vil jeg prøve» fremfor å tenke at «nei, det er nok ikke min oppgave», «Jeg har for mye å gjøre» eller «det tør jeg ikke.»

 

Min erfaring er at dersom man i stedet griper mulighetene når mulighetene byr seg har man større sjanse for å skape seg et mer interessant og allsidig liv generelt og arbeidsliv spesielt.

 

Jeg har blitt spurt om å gjøre oppgaver som man i utgangspunktet ville tenkt var skikkelig «kjedelige» og en del av det jeg har gjort i mitt arbeidsliv har vært kjedelig. Det er sånn arbeidslivet er, de færreste av oss er så heldige at vi bare får lov å gjøre spennende oppgaver. Men dersom man i utgangspunktet er positiv og lærevillig vil også de spennende og interessante mulighetene komme. Er du en som ikke er så ivrig til å ta på deg nye oppgaver, uavhengig av grunn, er sjansen stor for at du heller ikke blir spurt når de spennende oppgavene skal fordeles. Det bør man i det minste reflektere over.

 

Det har også vært perioder der jeg har jobbet mye og hatt det skikkelig travelt og sånn kan også arbeidslivet være, men jeg har aldri angret på at jeg har vært den som har sagt JA og jeg har vært flink til å gripe de mulighetene jeg har fått. Det har gjort at jeg har måttet strekke meg langt og vært langt utenfor egen komfortsone mange ganger, men det har også ført til at jeg nå tror på egen dømmekraft, våger å drømme og våger å satse. Og jeg har absolutt hatt et interessant og allsidig arbeidsliv.

 

Jeg er så heldig nå at ingen kan kommandere meg lenger, men spør de pent er sjansen stor for at jeg ser det som en mulighet til å lære noe nytt og da GRIPER jeg fortsatt MULIGHETEN og sier «JA, det har jeg ikke gjort før, så det er sikkert skikkelig spennende!»

 

Karin Ingvaldsen, mangeårig arbeidstaker, konsulent, Co-founder og partner i Silver Lining IT

#GRIPMULIGHETEN

it
bottom of page