top of page

Hvordan booste karrieren din - 5 tips

Karin Ingvaldsen                                                                                                               

 

  • 3 min read

  • Aug 12, 2019

TIPS

Uansett hvor bra det går med karrieren din, finnes det alltid rom for forbedring! Vi vet om noen små triks du kan gjøre for å booste karrieren din.

 

1. Tidsstyring

Det er svært sjeldent at du ikke leverer til en avtalt frist og du føler at du bruker arbeidsdagene dine godt. Men noen ganger bruker du mer tid på et prosjekt enn du egentlig vil. Du blir  distrahert og må jobbe overtid. Problemet er at du ikke har en “formell” eller strukturert strategi for tidsstyring. Det gjør det vanskeligere for deg å alltid være fokusert og effektiv.

 

Hvordan forbedrer du deg?

Sikre deg god produksjonstid i kalenderen din, og ikke la andre spise opp tiden din med møtebookinger. Tar du ofte korte pauser, slik at du ikke ender opp med å bla gjennom sosiale medier i en time? Sett av tid til å planlegge dagen, eller til og med uken din. En time planlegging kan spare deg for flere unødige timer på jobb! Men noen ganger er faktisk det mest effektive å lære seg å si nei..

 

2. Møtestyring

Møtene dine er som regel konstruktive. Men det skjer ofte at de går en halvtime over tiden, eller at du er mer forvirret ved møteslutt enn du var før møtestart.

 

Hvordan forbedrer du deg?

En agenda er alfa og omega for å strukturere og effektivisere et møte. En agenda vil hjelpe deg til å overholde møtetiden. Hvis noen alltid kommer for sent til møtene dine, må du tørre å ta tak i det. Du bør også alltid forberede deg litt på forhånd før et møte. Da blir møtet så effektivt som overhodet mulig. Eller – vurder å ikke ha et møte i det hele tatt! Spør deg selv om et møte strengt tatt er nødvendig? Send en e-post i stedet. Det kan faktisk være det mest effektive!

 

3. Gi tilbakemeldinger

Du tror du er god til å gi tilbakemeldinger, men det er ikke alltid at de blir fulgt. Hvordan kan du gi konstruktiv kritikk som motiverer og fører til gode endringer?

 

Hvordan forbedrer du deg?

Å gi folk tilbakemeldinger på en måte som gjør at de fører til endring, er et viktig fundament for et godt samarbeid. Gode samarbeid kan være avgjørende for karrierebyggingen din.

 

4. Nettverk

Kanskje du tar en kaffe med gamle kollegaer en gang i blant, eller legger igjen en kommentar eller to på andres LinkedIn-innlegg. Men er det nok? LinkedIn er et en plattform som de aller fleste ikke bruker til sitt fulle potensial. Man har en profil, men man er ikke på. Det er synd, for en slik digital plattform gjør jo nettverk mye enklere!

 

Hvordan forbedrer du deg?

Ser du at noen er inne på din LinkedIn-profilen din, ikke overse dem - svar! Og sørg for at du sender ut en gjennomtenkt og hyggelig kommentar eller LIKE når noen gjør noe som er positivt for deg. Husk at de små tingene som du gjør hver dag som du på lang sikt kan høste av i fremtiden.

 

5. Tenk langsiktig

Du har en vag idé om hvor du vil ta karrieren din, men du har ikke en konkret plan for hvordan du skal nå målet ditt.

 

Hvordan skal du forbedre deg?

Først setter du deg et karrieremål - hvordan skal du ellers nå planen din?

Deretter definerer du hva som er suksess for deg. Hva er det? Hvordan føles det?

 

Moralen i denne bloggen? Fremgang når man på både små og store prestasjoner. De beste ansatte lar ikke veksten stagnere, men forstår at det alltid noe å gjøre og lære.

 

 

Kilde: The Muse

bottom of page