top of page

Er det så viktig å være synlig på sosiale medier ?

Oppdatert: 14. nov. 2023

Dagens teknologi bidrar til at vi selv og våre medmennesker blir stadig mer opptatt av å hente informasjon over nett. Man finner info om produkter og teknologier, og er opptatt av

hva andre liker og kanskje også kjøper, og hva som deles på sosiale medier og de ulike plattformene. Vi er opptatt av hva andre omtaler, anbefalinger og referanser.

Derfor er det viktig å tenke gjennom hvilke sosiale nettverk du ønsker å benytte for å markedsføre bedriften og produktene din bedrift besitter.

Og la det være klart, det er langt flere som leser og SER budskapet ditt, enn de som gir seg til kjenne gjennom likes, og kommentarer.


Sosiale medier er verdifulle for bedrifter, men det er en del faktorer som skal til for å nå ut med budskapet og lykkes. Økt trafikk til web-sider og andre nettsider ved hjelp av deling gjør flere oppmerksomme på ditt produkt og hva du kan hjelpe med. Så kanskje du er bare ett klikk unna for de som trenger hjelp. Og da må man være synlig og gjøre seg søkbar på nettet.


Det er jo slik at jo flere brukere en plattform har, jo mer nytteverdi for alle som er innom. Man klarer ikke skape nettverkseffekter om det bare er jeg eller du som er på plattformen. Bedrifter som velger å være på sosiale medier må derfor skape en kultur som er tilrettelagt for å være åpen for innspill og involvering og skaper interesse for sine brukere. Vi kjenner vel alle på følelsen av skulle handle eller finne info på nettet og kommer til en side som ikke er oppdatert, der man ikke klarer å gjennomføre kjøpet, eller der man må

gjennom så mange hinder før man oppnår kontakt, at interessen sluknet på veien.

Derfor må man skape et produkt og en kultur som er tilrettelagt for å være åpne for innspill og involvering fra kunder og andre. Enveiskommunikasjon gir ikke vekst, men innspill og kommentarer som fenger flere gjør mennesker nysgjerrig og ikke minst viktig om man får tilbakemeldinger og kommentarer det går an å styre etter, så tas det med til videre forbedring og utvikling.


Vi i Silver Lining IT har siden starten for 6 år siden lagt vekt på å være synlige, informative og en klar røst i form av budskapet som blir presentert.

Det være seg tips og råd om hvordan søke jobb, hvordan man forbereder seg til intervju, eller rett og slett noen gode innspill til hvordan man blir en god representant for seg selv.

Vi har sett at det å være synlige og med en plan for våre poster har ført til at flere vet om oss og flere tar kontakt.


Derfor har vi nå ansatt en egen UX-designer som ivaretar Silver Lining IT sin satsing på SoMe, og vi tenker at flere kan ha glede av denne kompetansen.

Kanskje du er en nyopprettet bedrift som ikke helt vet hvor man henvender seg for å få hjelp til å utforme logo eller webside ? Eller kanskje du trenger innspill til innhold til sidene deres ? Hva er viktig i oppstartsfase og hva kan vente. Eller du har prøvd deg med en webside som ikke ga noen søkeoptimalisering og veldig få kunne finne din bedrift. Det er sure penger å investere for lite utbytte tilbake. Da er vi her for å hjelpe!


Svaret på overskriften er det viktig å være synlig på some viser klart og tydelig at Ja, synlighet er et godt utgangspunkt for vekst og nye relasjoner.


Silver Lining IT, #vibryross

Om våre ansatte, om våre kunder og samarbeidspartnere og alle som trenger en sparringpartner for å finne sin første jobb, eller den femte! Vi er en brobygger mellom dyktige kandidater og spennende kunder. Vi skaffer drømmekandidater til drømmejobben!


Comments


bottom of page