top of page

Hjelp hva har jeg "ikke" gjort ?

Oppdatert: 14. sep. 2023Daglig må vi forholde oss til valg, små og store. De små tenker vi gjerne ikke så mye over, som hva vi skal ha til middag, hva skal jeg kle på meg i dag (utfordrende nok), skal jeg handle på vei hjem fra jobb eller stikke innom butikken i ettermiddag..? Sånne ting.

Og så er det større valg, som er mer inngripende i livene våre. Kjøpe ny leilighet eller kanskje hus? Dra på ferie i utlandet eller bli hjemme har jo vært et tema og et valg, for ikke snakke om prioriteringer akkurat nå når alt koster så mye mer enn før.

Og så er det ting som påvirker både oss selv og våre omgivelser daglig. Som kan gi den største lykkefølelse og følelsen av å gjøre noe verdifullt og høre til. Eller i motsatt fall kan føre til følelsen av å ikke strekke til, ikke bidra til forandring, ingen mulighet til forbedring eller påvirkning.

Dag inn og dag ut med denne følelsen kan kan føre til stagnasjon og man blir uengasjert.

Hva tenker jeg på?

Jeg tenker på DRØMMEJOBBEN! Hva er det for deg ?

Når vi tilbringer så mange timer på jobb hver dag er det SÅ VIKTIG at vi trives og har det bra og at vi opplever et arbeidsmiljø som er godt og inkluderende. At vi har ledere som ser oss og gir oss ansvar, og som bryr seg om sine ansatte som mer en«show me the money». I stedefor Profit & Loss tenker på People & Love, først.

Derfor er det viktig å stille seg spørsmålet «har jeg en jobb som gjør at jeg gleder meg til å stå opp om morgenen dag etter dag, uke etter uke?

Får jeg muligheter? Blir jeg spurt? Blir jeg SETT? Får jeg påvirke?

Dette er et veldig viktig valg som dessverre ofte blir – kanskje av frykt for å velge feil – utsatt, vurdert frem og tilbake med beslutningen at «jeg blir der jeg er og håper på bedre tider».

Og slik går nå dagene, og livet. «Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet», (Stig Johansson).

Da er det viktig at vi som jobber med rådgiving og rekruttering/konsulentutleie også kan være en sparringpartner for deg som ønsker nye muligheter.

Tenke høyt sammen, se muligheter sammen. Kanskje tenke en helt annen retning for deg basert på den erfaringen du har og dine egne ord.

Vi kjenner markedet ganske godt, og vi blir rett og slett lykkelig når vi finner DRØMMEKANDIDATEN til DRØMMEJOBBEN.

Det er opp til deg selv å agere på hvordan du ønsker at livet ditt skal leves. Hva du vil bruke tid på?

Et kinesisk ordtak sier: "Den som ikke tar neste steg blir stående på en fot".

(anstrengende og ikke kommer man noen vei heller).

Så da kommer vi tilbake til starten av dette innlegget vedrørende valg.

Kanskje tenker du akkurat nå – HJELP HVA HAR JEG "IKKE" GJORT ??

Mitt råd er: Følg drømmen din, gjør det du kan.

Det kan umulig være så feil at det ikke kan rettes opp igjen?

Jeg er veldig glad i ordtak og visdomsord som finnes der ute, et av mine favoritter er:


Ode til Livet av Pablo Neruda


Langsomt dør den som forblir en slave av sine vaner den som hver dag vandrer i samme spor den som ikke forandrer retning den som ikke tar sjanser eller skifter farge på klærne den som ikke snakker med ukjente.


Den dør langsomt, som unnlater å følge en lidenskap, den som sverger til svart fremfor hvitt og til pirkete detaljer fremfor et vell av følelser, som får øynene til å gløde, som forvandler gjesp til smil, Som får hjertet til å banke, fordi noe har gått galt eller av følelsesaffekt.


Langsomt dør den som ikke endevender sitt bord.

Den som er ulykkelig i sitt arbeid, den som ikke risikerer, den som ikke tør følge en drøm, den som ikke tillater seg selv, minst en gang i livet, å bryte med all fornuft.


Langsomt dør den som ikke leser, den som ikke reiser, den som ikke lytter til musikk, den som ikke finner nåde i sitt eget dyp.

Den dør langsomt, som ødelegger egenverdet den som ikke tar imot hjelp, den som ustanselig klager over egen ulykke eller over det ustoppelige regnet.

Langsomt dør den som forlater en plan før den har begynt, den som ikke spør om ting han ikke vet, den som ikke svarer når noen spør om noe han vet.


La oss unngå denne langsomme død.

La oss huske at det å være i live krever en større anstrengelse enn kun å puste, bare med en glødende tålmodighet kan vi finne veien til en glitrende glede?Comments


bottom of page