top of page

Hvordan avslutte et jobbintervju...

Oppdatert: 14. sep. 2023

Du har nettopp tilbrakt de siste 45 minuttene med å svare på utallige spørsmål om deg selv og hvorfor du er den perfekte kandidaten til stillingen du har søkt. Intervjuet har gått over all forventning og det er en god tone mellom deg og intervjueren. «Dette er drømmejobben» tenker du, Så avslutter intervjueren med å spørre deg: "Har du noen spørsmål?", du puster ut i lettelse og tenker at nå er intervjuet nesten er over….kjenner du deg igjen?


Da er det en fin mulighet til å vise frem din personlighet og skille deg fra de andre kandidatene. Still spørsmål som du har forberedt på forhånd. Intervjueren vil vurdere spørsmål du stiller som en god indikasjon på dine forberedelser. Det er viktig å lese seg opp på selskapet i forkant av intervjuet, siste nyhet, oppkjøp, anerkjennelser omtale og verdier! Gjør god research og husk at intervjuet er en toveis samtale.


Vi skal gi dere noen tips på spørsmål du kan bruke for å imponere intervjueren og, men først noen spørsmål du MÅ unngå for enhver pris.


1. Ingen forberedte spørsmål

Uansett hvordan du tror intervjuet gikk, si aldri: 'Jeg har ingen spørsmål'. Du har sikkert hørt mange ganger at førsteinntrykk er avgjørende, men det siste inntrykket teller også. Det er viktig at du forbereder noen gjennomtenkte spørsmål for å vise at du har gjort leksene dine og at du er engasjert i selskapet og jobben du har søkt på.


2. Spør aldri om lønn

Selv om du kanskje blir spurt om dine lønnsforventninger under intervjuet, spør du ALDRI «hvor mye får jeg betalt?». Da viser du at du er mer opptatt hva som kommer inn på bankkontoen din hver måned i stedet for å være en ressurs for bedriften. En lønn kan forhandles, men først når tilbudet ligger foran deg.


3. Når kan jeg ta en ferie?

Ikke spør om å få ferie før du har signert kontrakt og startet i ny jobb. Ferie og sykedager bør unngås med det første, med mindre du har et medisinsk «krav» som arbeidsgiver bør vite om. MEN spør gjerne generelt om hvordan selskapet ønsker at de ansatte avvikler sin lovpålagte ferie.


Her er noen spørsmålene som kan overbevise din intervjuer


1. Har dere spørsmål til meg eller noe dere ønsker jeg skal utdype om min erfaring?

Dette er en flott mulighet for intervjueren å spørre om alt som kan ha vært uklart under intervjuet med deg. Eventuelle misforståelser kan forklares og dette øker sjansene for å komme til neste fase og dine sjanser for en mulig drømmejobb.


2. Hva liker du med dette selskapet?

De fleste elsker å snakke om seg selv, spesielt om den som intervjuer deg er ansatt i selskapet som skal ansatte. Intervjues du av en rekrutterer, så vil du nok helt sikkert med dette spørsmålet få et smil fra intervjuer! Det åpner en dialog på et mer personlig nivå - de vet alt om deg, så her er din sjanse til å bli kjent med alt om dem, spesielt hvis dette er din potensielt nye sjef.


3. Hva er de største mulighetene selskapet står overfor per i dag?

Dette spørsmålet gir intervjueren en god indikasjon på at du er drevet og fokusert på å bli en verdsatt eiendel til selskapet. Det gir deg mulighet til å visualisere hvor ambisiøs bedriften er og hvor den setter fokus på de kommende månedene / årene.


Å forberede spørsmål til intervjuet er like viktig som intervjuet selv, derfor anbefaler jeg å forberede 2-3 spørsmål på forhånd (så har du i alle fall ett eller to spørsmål hvis ett av dem allerede har blitt dekket).


Drømmejobben kan bli din og oddsene øker i takt med dine forberedelser og gjennomtenkte kommunikasjon på selve intervjuet. Husk at personen som intervjuer deg, skal også ansette en kollega. Hvis det er en rekrutterer, har de satt seg godt inn i selskapet sin kultur og vet akkurat hvem som vil passe inn i miljøet. Skap et varig inntrykk, er det ikke din tur denne gangen, så kan det være din tur neste gang!


Lykke til 😊

Du har sikkert hørt mange ganger at førsteinntrykk er avgjørende, men det siste inntrykket teller også.


1 Comment


Unknown member
Oct 11, 2019

Bra innlegg 😀👍

Like
bottom of page